Toplumsal sorun deyince aklımıza ne gelir? Hemen örnek vereyim;
Gelir Adaletsizliği
İnsani Gelişme
Çocuk İşçiliği
Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği
Kadın Cinayetleri ve Kadına Yönelik Şiddet
Demokrasi
Tabi bunlar sadece bir kaçı. Türkiye’de olduğu gibi her toplumda toplumsal sorunlar mevcut. Toplumsal sorunlar nedir diye sorduğumuzda akla hep yaşamımızı etkileyen maddi olanaklı bu tarz şeyler aklımıza geliyor. Peki ya düşünmek?
Çağımızın vebalı hastalığı. Yaşamımızı aslında tamamen bunu üzerine kurduğumuzu unutmuş gibiyiz veya farkında değiliz. Aslında baktığımızda günün her anını düşüncemize göre şekillendiriyoruz. Fakat çoğumuz doğru mu düşünüyoruz diye düşünmüyor.
Düşünüyorum öyleyse varım!
Yaşantımızı düşünmek üzerine kurduğumuz bu dünyada neden bu kadar mutsuz bir yapıya sahibiz? Çağımızın en büyük toplumsal sorunlarından biriside düşünmemek. Bizler kim için, ne sebeple, ne zaman düşünüyoruz? Bunu da düşündük mü? Cevabımız evet ise kazançlıyız. İslam dininde bile bir o kadar önemli olan düşünmek-tefekkür etmek büyük öneme sahipken biz neye güvenip bu şekilde yaşıyoruz. Kendinizi sevmeniz için değil kendinize saygınız için düşünün.
Düşünmenin önemi
Düşünmek sadece insanlarla iyi geçinebilmek için düşünmek değildir. Düşünmek sadece sevilen insan olmak anlamında düşünmek değildir. Eğer böyle düşünüyorsanız Ne sebeple? Cevabını az da olsa vermişsinizdir. Düşünmek insanın en başta kendine olan saygısıdır. Düşünmek insanın kendi benliğine olan saygısıdır. Muhakeme yapmak hayatımızın her zaman başköşesinde olmalı
Sonunu düşünen kahraman olamazdan ziyade;
Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.